'LEREN JE EIGEN KRACHT TE ONTDEKKEN'

GROEIEND BEWUSTZIJN
advisering, coaching, training, meditatie

Ik ben op 6 november 1949 geboren. Tot mijn zeventiende groeide ik op als ‘parkiet’ in de ‘beschermende kooi’ van mijn ouders. In mijn jeugd gedroeg ik me als jonge onderzoeker. Ik liet me inspireren door uitvinders als Einstein. In mijn puberteit koos ik voor een ‘voortschrijdend wereldbeeld’ dat ik wenste aan te passen om nieuwe ervaringen daarin op te kunnen nemen.

 

Mijn tweede levensfase begon nadat ik het ouderlijk huis verliet om in Delft voor Civiel –ingenieur te gaan studeren. Ik conformeerde me aan het studentenleven en gedroeg me als een merel in een zwerm standvogels. Naast mijn studie was ik actief in de studentenbeweging. Vrijheidsstrijders als Gandhi en Mandela waren mijn rolmodellen. Ik deed ook leidinggevende ervaring op als lid van vijf besturen. Ik begon mijn loopbaan als universitair docent bij de TU Delft en daarna als planoloog bij de Provincie Zuid-Holland. In het opbouwen van intieme relaties was ik minder succesvol. Op mijn vijf en dertigste had ik al ervaring opgedaan met twee mislukte huwelijken.

 

Een cursus Astrologie bracht me een nieuw mensbeeld, waarmee ik een derde, nu wel succesvolle relatie startte. Ik leefde nu als een ooievaar, die grote afstanden kan afleggen. Ik had geleerd tegenstellingen te overbruggen, hetgeen me ook in mijn werk goed van pas kwam, nu ik een leidinggevende rol ging vervullen. Ik volgde een post-academiale opleiding als tot Master of Public Administration bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

 

In mijn vrije tijd ontwikkelde ik mijn intuïtie door het maken van zeilreizen.  Mijn helderziende gave herkende ik in meditaties. Op 49-jarige leeftijd zag ik mezelf in een meditatie als architect van een Egyptische piramide. Sindsdien draag ik een soort ‘antenne’ bij me. Ik krijg een tintelend gevoel in mijn nek wanneer ik in een gesprek of een gebeurtenis een ‘Hogere’ waarheid ervaar. Ik leefde als een adelaar, die zijn nest hoog in de bergen heeft, maar ook naar de Aarde neerdaalt om hulpverlenend werk te verrichten. Ik werd een ‘dienend leider’. In mijn werk kreeg ik vanaf een jaar daarna hoge leidinggevende functies, eerst in de gemeente Rotterdam en daarna in Gouda. Op mijn tweeënzestigste ging ik met pensioen. Tot mijn achtenzestigste droeg ik mijn werkervaring over als adviseur bij bureau BMC en als docent bij opleidingsinstituut NCOI. Samen met mijn vrouw heb ik met ons zeiljacht drie grote zeereizen gemaakt naar Sint Petersburg, rond Engeland en naar de Noorse fjorden. Daarnaast publiceerde ik een boek ‘Ontdek je Grote Kracht’ over mijn levenservaringen en volgde een opleiding tot professioneel Astroloog. 

 

De vijfde fase in mijn leven begon op 68-jarige leeftijd, nadat ik in een meditatie mezelf had gezien als een Fenix, die de angst voor de dood heeft overwonnen en uit zijn eigen as herrijst. Ik ben van Gouda naar Hoofddorp verhuisd om dichtbij mijn kinderen en kleinkinderen te wonen en ze meer aandacht te kunnen geven. Ik houd me bezig met het duiden van geboortehoroscopen en het coachen van cliënten met levensvragen. Daarnaast verdiep ik me in alles wat betekenis heeft voor  persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Ik geef lezingen en verzorg publicaties over mijn ontdekkingen. Mijn zeiljacht heb ik ingeruild voor een caravan, waarmee ik geniet van de rust in een natuurlijke omgeving en inspiratie opdoe voor mijn werk. Ik ben lid geworden van de landelijk astrologische vereniging ASAS en van de spirituele vereniging Aquarius in Amsterdam. Ook werk ik als vrijwilliger bij Hospice Bardo in Hoofddorp. Met behulp van mijn pendel communiceer ik met mijn spirituele gidsen en bereid ik een boek voor over dimensies van bewustzijn, dat ‘Groeiend Bewustzijn’ gaat heten.


'LEREN JE EIGEN KRACHT TE ONTDEKKEN'